Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania solicită anularea amenzii de 11.000 de lei primită de Mihai Fercală de la ASF şi spune că va formula şi depune plângere prealabilă împotriva acesteia

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania

Autor: Tibi Oprea

27.03.2019, 00:00 235

SIF Transilvania (SIF3) contestă amenda de 11.000 de lei pe care Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, a primit-o din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) întrucât nu a inclus pe ordinea de zi solicitările venite din partea unui grup de acţionari.

Societatea menţionează faptul că la data depunerii cererii de completare a ordinii de zi (28 martie 2018), Ion Mârleneanu şi Gabriela Alexe nu aveau calitatea de acţionar, potrivit unui raport la bursă. „La data de 28.03.2018, data la care grupul de acţionari a depus cererea de completare a ordinii de zi, Ion Mârleneanu şi Gabriela Alexe, conform informaţiilor disponibile la sediul societăţii noastre, nu aveau calitatea de acţionar S.I.F. Transilvania S.A., iar din documentele anexate cererii de completare nu s-a făcut dovada acestei calităţi pentru aceste persoane.

Astfel, Decizia A.S.F. care obligă Directoratul S.I.F. Transilvania de a înscrie pe ordinea de zi, în vederea aprobării de către acţionari, a unei comisii de numărare a voturilor din care să facă parte persoane ce nu îndeplinesc condiţiile legale, încalcă dispoziţiile imperative ale alin. (2) al art. 129 din Legea nr. 31/1990“, se arată în raport. În aprilie 2018 un grup de acţionari ai societăţii cu 547 mil. lei capitalizare a cerut completarea ordinii de zi a şedinţei acţionarilor cu puncte la ordinea de zi referitoare la completarea comisiei de numărare a voturilor exprimate în cadrul şedinţei AGOA. Acţiunile SIF3 înregistrează o creştere de 16,5% de la începutul anului pe fondul unor tranzacţii în valoare de 16,5 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează o creştere de 7,7% în aceeaşi perioadă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO