Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania vinde pe bursă, prin ofertă publică, 56,7% din Comcm Constanţa pentru 33,6 milioane de lei

CONSTANTIN FRĂŢILĂ, preşedintele CA al Comcm

CONSTANTIN FRĂŢILĂ, preşedintele CA al Comcm

Autor: Andrei Chirileasa

22.04.2014, 00:05 605
Oferta publică secundară prin care SIF Transilvania (SIF3) îşi propune să vândă pe bursă pachetul majoritar de 56,7% din producătorul de betoane pentru construcţii Comcm Constanţa (CMCM), pentru 33,6 mil. lei (7,53 mil. euro), care debutează astăzi, este cea mai mare tranzacţie de acest fel derulată pe piaţa locală în acest an.
 
Cu toate astea, brokerii nu se aşteaptă ca oferta să atragă un interes prea mare din partea investitorilor de pe bursă, din cauza timingului ales, care nu este cel mai favorabil, dar şi a vizibilităţii reduse a companiei pe bursă, Comcm fiind una dintre cele mai puţin lichide acţiuni de la BVB. „Nu văd cine ar putea să cumpere în această ofertă, în afară de ceilalţi acţionari, cum e Frăţilă, de exemplu. Altfel, nu e momentul pentru vânzări de pachete majoritare. Noi am avut ofertă la Contor Group şi nu a venit nimeni. Comcm este o companie unde sunt doi acţionari şi nu văd cine ar veni din afară“, a comentat Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucureşti a firmei de brokeraj IFB Finwest.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO