Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania vrea să mute cinci operatori hotelieri pe ATS

SIF Transilvania vrea să mute cinci operatori hotelieri...

Autor: Ioana Tudor

19.11.2014, 00:07 772

SIF Transilvania (SIF3) intenţionează să transfere pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al bursei de la Bucureşti cinci companii hoteliere listate acum pe RASDAQ.

Cele cinci companii au o capitalizare cumulată de 52,8 mil. lei (12 mil. euro). Companiile de turism la care SIF3 deţine controlul sunt Orizont Turism, Tratament Balnear, THR Prahova, Turism Covasna, Tuşnad Băile Tuşnad. Acestea administrează zece hoteluri, cu peste 2.300 de locuri de cazare. Problema transferului de pe RASDAQ vine în contextul în care această piaţă îşi va înceta activitatea în mai puţin de un an.

Conducerile companiilor listate pe piaţa RASDAQ au termen până în februarie 2015 să convoace acţionarii pentru a decide mutarea la cota bursei sau pe ATS.

„Societăţile de turism listate în acest moment pe piaţa RASDAQ, la care SIF Transilvania deţine pachetul majoritar de acţiuni, nu îndeplinesc una dintre condiţiile obligatorii pen­tru cotarea pe piaţa reglementată. Astfel încât opţiunea noas­tră este cotarea acestora pe ATS“, spun reprezentanţii SIF 3.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- cifra de afaceri şi pierderile cumulate de cele cinci societăţi hoteliere în primul semestru

- portofoliul din turism al SIF Transilvania; numărul de firme listate

- criterii care trebuie îndeplinite de firme pentru a fi tranzacţionate pe piaţa principală 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO