Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile, la 18% din Banca Transilvania la final de 2020. Evergent, cel mai mare acţionar: Este campioana portofoliului nostru, îndeplinind cele mai optimiste previziuni. Spre comparaţie, fondurile de pensii private Pilon II aveau 23% din banca de la Cluj la final de 2020, în urcare de la 18%

SIF-urile, la 18% din Banca Transilvania la final de...

Autor: Liviu Popescu

29.04.2021, 11:00 475

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) aveau 18% din Banca Transilvania – cea mai mare bancă din Ro­mânia, la final de 2020, echi­valentul unei investiţii de aproximativ 2,3 mld. lei, ara­tă datele agregate de ZF din cele mai recente rapoarte ale SIF-urilor.

Spre com­paraţie, la final de 2019 SIF-urile aveau 18,45% din banca de la Cluj, ceea ce înseamnă că pe parcursul anului pandemiei şi-au diminuat uşor deţinerea la emitentul de aproape 14 mld. lei. Chiar şi cu această deţinere semnificativă, SIF-urile, care ani la rând au fost cei mai mari acţionari ai băncii de la Cluj, au pierdut această poziţie în anul pandemiei, locul acestora fiind luat de fondurile de pensii Pilon II, care au ajuns la 23% din banca de la Cluj. Un alt acţionar semnificativ al instituţiei de credit este Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu o deţinere de 6,9%.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro