Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile ar trebui să se concureze, nu să se cumpere între ele

Ioan Cuzman, fost şef al SIF Banat-Crişana

Există un grup de investitori care deţin consolidat 20% din acţiunile SIF 1 şi care probabil vor susţine politica consiliului de administraţie. Însă cu restul de 80% din investitori cum rămâne? SIF-ul are milioane de acţionari minoritari şi lumea s-a obişnuit să încaseze dividende, nu înţelege de ce nu se mai dau dividende.

Ioan Cuzman, fost şef al SIF Banat-Crişana Există un grup de investitori care deţin consolidat 20% din acţiunile SIF 1 şi care probabil vor susţine politica consiliului de administraţie. Însă cu restul de 80% din investitori cum rămâne? SIF-ul are milioane de acţionari minoritari şi lumea s-a obişnuit să încaseze dividende, nu înţelege de ce nu se mai dau dividende.

Autor: Roxana Pricop

26.02.2014, 00:07 652

Ioan Cuzman, cel care a condus SIF Banat-Crişana (SIF 1) din funcţia de preşedinte timp de 18 ani până în 2012, când a venit la cârmă Dragoş Bîlteanu, spune că între SIF-uri ar trebui să existe competiţie şi că nu înţelege motivul pentru care ASF a ridicat interdicţia ca aceste societăţi să nu se cumpere între ele.

Fostul preşedinte al SIF Banat-Cri­şana a fost raportat ieri pe bursă că a vândut un pachet de 19.000 de acţiuni la SIF 1 pentru 24.000 de lei şi un alt pachet de acţiuni în valoare de 14.000 de lei la Biofarm, compania pe care SIF 1 o controlează alături de SIF Muntenia. Întrebat de ce a vândut acţiunile, Cuzman a răspuns că „aveam nevoie de lichi­dităţi“. El s-a retras complet din activitatea SIF-ului, iar acum predă la Universitatea Vasile Goldiş din Arad şi în paralel acordă consultanţă în afaceri şi management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO