SIF-urile au acaparat oferta Biofarm, subscrisă de 8,8 ori datorită ordinelor plasate de SIF-uri

16 sep 2014 Autor: Ioana Tudor

Oferta lansată de producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) pentru răscumpărarea unui pa­chet de 10% din capitalul social a fost sub­scrisă de 8,8 ori datorită ordinelor plasate de SIF-uri, care controlează com­pania.
 
Până ieri, ultima zi de derulare a ofer­tei, investitorii au plasat 224 de ordine, reprezentând circa 969 milioane de acţiuni, potrivit informaţiilor dispo­ni­bile în piaţă.
 
„Cel mai mare ordin, de circa 566,3 mi­lioane de acţiuni, corespunde cu de­ţinerea SIF Muntenia (SIF4), iar un alt ordin, însumând 151,3 milioane de acţiuni, corespunde participaţiei SIF Mol­dova (SIF2)”, a spus Marcel Murgoci, director de operaţiuni la firma de brokeraj Estinvest.
 
De asemenea, un ordin de 233,1 mi­lioa­ne de acţiuni este comparabil cu de­ţi­nerea SIF Banat-Crişana (SIF1). Micii in­vestitori de pe bursă au subscris circa 17,9 milioane de acţiuni, ceea ce repre­zintă 1,6% din capitalul social al Biofarm.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2014

 
Cuvinte cheie:
sif
, biofarm
, oferta
, capital social
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide