Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au crescut în şedinţa bursieră de la BVB cu până la 7,6%

SIF-urile au crescut în şedinţa bursieră de la BVB cu până la 7,6%

Autor: Stefan Musgociu

08.11.2011, 17:53 201

Bursa a stagnat marţi, însă acţiunile SIF-urilor au înregistrat creşteri cuprinse între 3,65% şi 7,59%, susţinute de achiziţiile unor investitori care au început să îşi majoreze participaţiile anticipând un vot pozitiv în plenul Camerei Deputaţilor pentru extinderea pragului de deţinere.

Unii investitori au plasat ordine de cumpărare la preţuri în creştere vizibilă pe acţiunile SIF-urilor încă din ultima oră a şedinţei de luni, reacţionând la introducerea pe ordinea de zi a comisiei de secialitate din Camera Deputaţilor a proiectului legislativ cu privire la pragul de deţinere, astfel că titlurile au închis cu creşteri de până la 5,8%.

Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a dat luni seară aviz favorabil unui proiect legislativ, elaborat în 2009, privind extinderea pragului de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5% din acţiuni.

Investitorii au continuat şi marţi să introducă în piaţă ordine de cumpărare la preţuri în creştere, astfel că titlurile SIF-urilor au deschis ziua la cotaţii în urcare cu până la 8,14%. Ritmul ascendent a încetinit ulterior, astfel că la finalul şedinţei aceste acţiuni înregistrau creşteri cuprinse între 3,65% şi 7,59%. Titlurile SIF Muntenia (SIF4) consemnau cea mai lentă creştere, iar cel mai accelerat ritm ascendent era înregistrat de acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1).

"Efervescenţa care a caracterizat astăzi acţiunile SIF-urilor a fost determinată de implicarea tuturor categoriilor de investitori. Preţurile generoase din deschidere au generat profituri substanţiale pentru speculatori, iar iminenta majorare a pragului prin vot în Camera Deputaţilor au convins investitorii să îşi suplimenteze poziţiile pe aceste companii", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Chişu, broker la IFB Finwest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO