Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au făcut profituri în primul semestru cât în tot anul 2013

SIF-urile au făcut profituri în primul semestru cât...

Autor: Roxana Pricop

21.07.2014, 00:06 819
Cele cinci SIF au încheiat primul semestru al anului cu profituri cumulate de 612 milioane de lei, aproape de cele 626 milioane de lei cât au fost profiturile cumulate de acestea în întreg anul 2013.
 
Profiturile record raportate de SIF-uri se datorează în principal câştigului de 211,5 milioane de lei raportat de SIF Muntenia (SIF4) în primul semestru. Activele nete cumulate ale celor cinci SIF au crescut cu 280 milioane de lei, până la 6,885 miliarde de lei, în principal graţie SIF Oltenia (SIF5), care a raportat active record de 1,7 miliarde de lei la finalul lunii iunie.
 
Indicele BET-FI, care include evoluţia acţiunilor celor cinci SIF şi ale Fondului Proprietatea, a scăzut cu 6% în acest an.
 
SIF Muntenia are cel mai mare profit semestrial din rândul celor cinci SIF, marcat în principal din vânzări de acţiuni din portofoliu. Profitul semestrial de 211,5 milioane de lei este cel mai ridicat din istoria societăţii şi este de 2,6 ori mai mare decât câştigul de 80 milioane de lei bugetat pentru întreg anul. Societatea a încheiat primul semestru cu active de 1,030 miliarde de lei, în scădere cu 30 de milioane de lei faţă de începutul anului. SIF Banat-Crişana (SIF1) are un profit de 150 de milioane de lei după primele şase luni din an, dublu faţă de câştigul bugetat pentru întreg anul. La finalul lunii iunie, activele societăţii erau de 1,630 miliarde de lei, cu 40 de milioane de lei în creştere faţă de începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO