SIF-urile au fost vedetele de ieri ale bursei bucureştene. Indicele BET-FI a crescut cu 5,32% într-o zi

14 iun 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

♦ SIF Moldova devine cel mai valoros dintre cele cinci societăţi, la capătul unei aprecieri zilnice de 12,44%.

După cinci luni grele pentru SIF-uri, tracasate de scăderi după scăderi, indicele BET-FI, format din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a afişat ieri o apreciere de 5,32%, una dintre cele mai mari aprecieri zilnice ale unui astfel de instrument din istoria bursei.

Indicele BET-FI încă este în teritoriu negativ, cu o depreciere de peste 3%, în timp ce indicele BET a crescut în aceeaşi perioadă cu aproximativ 7%. În 2017, BET-FI a fost campionul indicilor de la Bucureşti, după ce aprecierea acestuia a fost de peste 30%, susţinută de creşterea şi cu peste 80% a SIF Moldova (SIF2).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
SIF-uri
, bursa
, Indicele BET-FI
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide