Finanţe personale

SIF-urile au început să recupereze pe bursă pentru că erau prea ieftine faţă de activul net

21 nov 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Viteza de creştere mai mare a capitalizării bursiere cumu­late a celor cinci SIF-uri în comparaţie cu evoluţia activului net a acestora, a permis o micşorare consistentă a discountului între cele două.

La începutul anului, după finalul lunii ianuarie, discoun­tul între valoarea de piaţă totală a celor cinci SIF-uri şi valoarea activului net al acestora era în jur de 49,5%, în vreme ce în prezent este de 38,86%, în condiţiile în care valoarea de piaţă cumulată a celor cinci societăţi a crescut în ultimul an cu aproa­pe 40%, faţă de un avans de 14% al activului net.

La sfârşitul celor zece luni din 2017, capitalizarea bursieră a SIF-urilor este de 5 miliarde de lei (1,10 miliarde de lei), în vreme ce activul net se situează la 8 miliarde de lei (1,73 miliarde de  euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2017

 
Cuvinte cheie:
SIF-uri
, bursă
, actiuni
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide