Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au investiţii de 2,3 mld. lei la Banca Transilvania şi BRD. În S2/2018 toate cele cinci societăţi au cumpărat TLV şi două au luat BRD

ANALIZĂ

SIF-urile au investiţii de 2,3 mld. lei la Banca...

Autor: Liviu Popescu

26.04.2019, 08:30 388

SIF2 Moldova are cele mai mari investiţii la Banca Transilvania din rândul celor cinci societăţi şi cu o deţinere de 7,176% din capitalul social este al doilea cel mai mare acţionar al instituţiei de credit după Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) au in­vestiţii de 2,3 mld. lei la Banca Transil­vania şi BRD, cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească, şi au o participaţie de 16,39% din capitalul social al băncii de la Cluj şi alta de 8,9% la BRD, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte ale societăţilor.

Spre comparaţie la finele lunii iunie din 2018, SIF-urile aveau investiţii uşor mai mari ca valoare, însă până la finalul anului acestea au achiziţionat acţiuni bancare în contextul în care preţurile s-au diminuat în decembrie 2018 ca urmare a Ordonanţei 114. Astfel toate cele cinci SIF-uri şi-au majorat ponderile în capitalul social al băncii de la Cluj, în timp ce din rândul celor patru SIF-uri acţionare la BRD, doar două au suplimentat deţinerile, respectiv SIF4 şi SIF5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO