Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au marcat profituri de 73 mil. lei în două luni

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

17.03.2015, 00:05 923

Cele cinci SIF-uri au încheiat primele două luni din an cu profituri cumu­late de 73 mil. lei, aproape o treime din această sumă reprezentând rezultatul înregistrat de SIF Transilvania (SIF3).

După ce anul trecut a fost ultima la profit, SIF Transilvania a revenit pe podium în acest an, după primele două luni raportând un câştig de 26,4 mil. lei, cel mai mare din rândul SIF-urilor. Societatea dispune de active de 1,070 miliarde de lei, în uşoară creştere faţă de începutul anului. Cel mai probabil profitul a fost alimentat de vânzările de active. Urmează SIF Banat-Crişana (SIF1) cu un profit de 18,9 mil. lei după primele două luni.  SIF Muntenia (SIF4) a înregistrat un profit de 18,5 mil. lei. SIF Oltenia are un câştig de 5,6 mil. lei, iar SIF Moldova a raportat un plus de 3,7 mil. lei.

În prima lună din an, cele cinci  SIF-uri au raportat profituri cumulate de 46,8 mil. lei. Debutul în 2015 a fost diferit pentru SIF-uri: unele dintre ele au reuşit să îşi crească profitul (SIF Moldova, SIF Transilvania), în timp ce pentru altele (SIF Banat-Crişana şi SIF Oltenia) luna ianuarie a însemnat un câştig mai mic decât în ianuarie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO