Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile s-au dezlantuit pe Bursa cu tranzactii de peste 20 mil. euro

SIF-urile s-au dezlantuit pe Bursa cu tranzactii de peste 20 mil. euro
20.04.2010, 23:06 42

SIF-urile au raportat profituri cumulate de 26,6 mil. lei (6,5mil. euro) in primul trimestru, in conditiile in care, spredeosebire de alti ani, nu au mai raportat vanzarea unorparticipatii semnificative din portofolii.

Puse fata in fata cu perspectiva reducerii semnificative adividendelor pe care le vor incasa de la BRD, SIF-urile au preferatsa-si vanda din actiunile detinute in cadrul bancii, aceasta fiinduna dintre principalele surse de profit, avand in vedere caactiunile BRD sunt inregistrate in portofoliile SIF la un pret deachizitie apropiat de valoarea nominala, de 1 leu.

Patru SIF-uri au vandut impreuna actiuni BRD in valoare de circa20 mil. lei (4,87 mil. euro), cele mai mari vanzari apartinand SIFMoldova (SIF2), care a si raportat cel mai mare profit la treiluni, de 10,55 mil. lei (2,57 mil. euro).

SIF Moldova a fost in primele luni cea mai activa pe Bursa canumar de tranzactii, cu vanzari pe patru companii si achizitii la22. Cele mai mari investitii au fost la Banca Transilvania, conformdatelor raportate.

Ca valoare, cele mai mari tranzactii au fost realizate de SIFOltenia (SIF5), care a realizat exituri de 16 mil. lei si achizitiide 17,5 mil. lei. "Va trebui sa luam niste masuri mai agresive sila vanzare si la cumparare, pentru ca nu ne mai putem baza pedividendele de la banci", a spus Tudor Ciurezu, vicepresedinteleSIF Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO