SIF-urile s-au tranzacţionat în noiembrie la discounturi cuprinse între 20% şi 44% faţă de valoarea unitară a activului net

20 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Cele cinci societăţi de investiţii financiare afişau pentru finele lunii noiembrie discounturi de tranzacţionare a acţiunilor faţă de valoarea unitară a activului net cuprins între 20%, cum este cazul SIF Moldova, şi 44% la SIF Transilvania, potrivit Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

SIF Muntenia este singura societate de investiţii financiare din cele cinci care a înregistrat scăderi ale VUAN-ului în luna noiembrie faţă de luna precedentă, în timp ce la preţul acţiunilor toate SIF-urile au fost pe plus, ceea ce implicit a urcat şi capitalizarea acestora. Cel mai mare avans al preţului unei acţiuni a fost înregistrat la SIF Muntenia, de 12%, la 0,988 lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.12.2017

 
Cuvinte cheie:
SIF-uri
, tranzactionare
, discounturi
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide