Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi-au anunţat dividendele: în total 262 mil. lei pentru acţionari

SIF-urile şi-au anunţat dividendele: în total 262 mil....

Autor: Ioana Tudor

25.03.2015, 00:04 795
Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) vor să distribuie acţionarilor dividende din profiturile obţinute în 2014, o schimbare faţă de anul trecut, când numai SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5) au îm­părţit câştigurile cu in­ves­titorii.
 
Cea mai generoasă este SIF Oltenia, care in­ten­ţionează să distribuie 73% din câştigul net pe anul trecut, în timp ce dividendele SIF Muntenia (SIF4) aduc in­ves­titorilor cel mai mare randament, de 8,5%, ra­portat la preţul de închidere de luni al ac­ţiunilor. SIF Muntenia a fost ultimul dintre SIF-uri care şi-a anunţat planurile privind plata divi­dendelor. Administratorii societăţii propun distribuirea către acţionari a 37,3% din câştigul net de 154,4 mil. lei obţinut anul trecut. Investitorii ar urma să primească un dividend brut de 0,0715 lei pe titlu, suma totală ridicându-se la 57,7 mil. lei. După anunţul de ieri privind reluarea plăţii dividendelor, titlurile SIF4 au avansat cu 3,6%, până la preţul de 0,869 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO