Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile şi FP au bătut bursa la mijlocul lui mai

SIF-urile şi FP au bătut bursa la mijlocul lui mai

Autor: Radu Bostan

25.05.2015, 00:02 386

Indicele BET-FI, care include Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, a bătut bursa după evoluţia din săptămâna 18-22 mai, în care performanţa indicelui de referinţă al pieţei, BET, a fost frânată de deprecierea acţiunilor OMV Petrom (SNP).

BET-FI a crescut cu 0,63% săptămâna trecută, graţie unui avans de 1,5% al titlurilor FP şi unei evoluţii pozitive a titlurilor a patru dintre SIF-uri.

Indicele principal al bursei a crescut cu doar cu 0,16%, în condiţiile în care titlurile SNP au scăzut cu 3%, iar cele ale BRD s-au depreciat cu 2,7%. Indicele BET-NG, care grupează companiile energetice, a scăzut cu 0,62% săptămâna trecută, regresul titlurilor Petrom fiind dublat de scăderea cu 3% a acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC).

La nivelul întregului an, bursa în ansamblu primează, cu o evoluţie a indicelui BET de 5,35%, în timp ce BET-FI a avansat cu doar 3,72%. Fără o contragreutate la scăderea cu 7% a acţiunilor Petrom, indicele energetic BET-NG a pierdut 1,2% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO