FINANŢE PERSONALE

SIF-urile ţin 500 mil. lei plasate în alte fonduri de investiţii

20 oct 2014 Autor: Roxana Pricop

Cele cinci SIF-uri, ele însele fonduri de investiţii, au plasamente cumulate de 496 milioane de lei în alte fonduri de investiţii, primele locuri în topul deţinerilor de acest tip fiind Fondul Proprietatea şi acţiunile celorlalte SIF-uri.
 
SIF Moldova (SIF2), cu active în gestiune de 1,32 miliarde de lei, are cea mai ridicată expunere pe fonduri de investiţii din rândul SIF-urilor. Mai exact, societatea avea plasamente în fonduri de investiţii în valoare de 286 milioane de lei la finalul lunii septembrie. Din această expunere, investiţiile în Fondul Proprietatea deţin cea mai ridicată pondere, respectiv 162 milioane de lei. Urmează apoi investiţiile în acţiunile SIF Oltenia în valoare de aproape 50 milioane de lei.  La începutul acestui an, ASF a permis SIF-urilor să cumpere acţiuni între ele. Această măsură a dus şi mai mult la consolidarea sferelor de influenţă.
 
SIF Banat-Cri­şa­na, cu active de 1,5 miliarde de lei, are investiţii în fonduri în valoare de 144,5 milioane de lei la 30 septembrie, potrivit datelor emise de Asociaţia Administratorilor de Fonduri. SIF-ul a investit în acţiunile SIF Moldova (2% din active), ale SIF Muntenia (2% din active), ale SIF Oltenia (1,3% din active) şi în unităţi emise de fondul iFond Financial, potrivit celor mai recent date disponibile – raportul semestrial.
 
Cele mai mici expuneri pe fonduri de investiţii le are SIF Oltenia care a plasat 2,3 milioane de lei în fonduri de investiţii, raportat la active de 1,6 miliarde de lei.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.10.2014

 
Cuvinte cheie:
sif
, fonduri de investitii
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide