SIF-urile ţin cash de 87 mil. lei în depozite şi conturi curente, minus 15% în patru luni

12 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ „La fel ca toate fondurile de investiţii, şi SIF-urile au nevoie de o diversificare a portofoliului, pe care o obţin între altele şi prin depozite bancare“ ♦ Sumele plasate de SIF-uri în depozite au un grad ridicat de lichiditate şi le pot permite să reacţioneze rapid la eventuale oportunităţi apărute pe bursă.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expuneri de la acţiuni bancare la acţiuni hoteliere, au la finalul lunii aprilie plasamente în depozite şi conturi curente în valoare cumulată de 87 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de decembrie 2017, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte.

„La fel ca toate fondurile de investiţii, şi SIF-urile au nevoie de o diversificare a portofoliului, pe care o obţin între altele şi prin depozite bancare. Fiind fonduri închise, nu este nevoie să gestioneze eventuale retrageri de numerar, aşa că nevoia de lichiditate nu este la fel de mare ca la fondurile mutuale. Prin urmare, pot fi direcţionate sume mai mari către depozite bancare în loc de numerar şi echivalente de numerar“, spun analiştii de la compania de brokeraj Prime Transaction.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
SIF-urile
, bursa
, BVB
, conturi curente
, depozite
, actiuni
, fonduri de investitii
, cash
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide