Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile vor avea mână liberă să preia Bursa de la Bucureşti

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

23.09.2015, 00:07 2049

Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că are în plan să anuleze toate dispunerile de măsuri date de fostul CNVM, inclusiv pe cea care stabileşte că membrii consiliului de administraţie (CA) al unei burse nu pot fi membri de CA la o companie listată.

„Am în plan să anulez toate dispunerile de măsuri date de fostul CNVM, astfel încât piaţa de capital să fie reglementată doar prin legislaţie şi regulamente“, a spus el pentru ZF.

Declaraţia are loc în contextul în care pe 28 octombrie se va ţine Adunarea Generală la Bursa de Valori Bucureşti în care acţionarii trebuie să aprobe trecerea la sistemul dualist de conducere.

Cei mai mari acţionari ai BVB, companie listată la Bursă sunt SIF-urile cu 21% din capital.

Niciunul din conducătorii SIF-urilor nu poate fi acum membru în conducerea BVB, cum se întâmplă în cazul altor firme din portofoliul SIF-urilor, din cauza Dispunerii numărul 17/2009 emisă de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Comisia a fost absorbită în 2013 de ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO