Burse - Fonduri mutuale

SIF3 a batut Cocor si asteapta procesul cu Daniel Stoica

26.06.2008, 19:09 85

SIF Transilvania (SIF3) a castigat procesul intentat de Cocor Bucuresti (COCR) privind majorarea capitalului social de la SIF3 din 2007, intrucat avocatul Cocor nu a platit taxa de timbru pentru recursul inaintat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit reprezentantilor SIF.
Hotararea instantei supreme este irevocabila, insa actionarii SIF Transilvania trebuie sa astepte si finalizarea procesului intentat de Daniel Stoica, unul dintre principalii actionari ai Cocor, care a cerut de asemenea anularea majorarii de capital, inainte sa poata dispune de actiunile primite in majorarea de capital, blocate in prezent de CNVM.
Actionarii SIF Transilvania au hotarat in luna aprilie a anului trecut dublarea capitalului social, la 109,2 mil. lei (30 mil. euro), prin incorporarea rezervelor constituite din profitul consemnat in anii precedenti.
Cocor a contestat in justitie majorarea de capital, invocand, printre altele, faptul ca adunarea generala extraordinara a actionarilor in cadrul careia s-a aprobat majorarea nu a fost statutara.
Cererea Cocor a fost respinsa ca nefondata de catre Tribunalul Brasov in iulie 2007, dupa care Curtea de Apel Brasov a respins apelul Cocor la sentinta primei instantei pe motiv ca a fost depus cu intarziere. In final, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ieri recursul Cocor la decizia Curtii de Apel Brasov pe motiv ca acesta nu a fost timbrat.
In ciuda deciziei instantei supreme, actiunile emise de SIF Transilvania in cadrul majorarii de capital vor ramane suspendate pana la finalizarea celuilalt proces, cu Daniel Stoica, aflat pe rolul Curtii de Apel Brasov.
Cocor a castigat recent un proces la aceeasi instanta din Brasov, privind anularea unei hotarari a adunarii generale ordinare a actionarilor (AGOA) de la SIF Transilvania pe motiv de neintrunire a cvorumului statutar, reprezentantii Cocor mizand pe o decizie similara in procesul dintre Stoica si SIF3. Urmatorul termen al procesului este pe data de 24 iulie.
Actiunile SIF Transilvania au fost intens speculate in ultima luna, pe fondul stirilor legate de procesele in care este implicata societatea. In ultimele sase sedinte de tranzactionare, pretul actiunilor SIF3 a scazut cu peste 16%, de la 1,8 lei la 1,5 lei in sedinta de ieri. Capitalizarea SIF-ului este de 446 mil. euro, valoarea actiunilor blocate fiind de 223 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO