Burse - Fonduri mutuale

SIF3 mută de la Sibiu la Bucureşti o firmă hotelieră de 80 mil. lei

SIF3 mută de la Sibiu la Bucureşti o firmă hotelieră...

Autor: Radu Bostan

15.12.2015, 00:02 561

SIF Transilvania (SIF3) va transfera pe piaţa AeRO compania rezultată din fuziunea firmei Feper Bucureşti (FEP), listată pe Sibex, cu două din companiile hoteliere pe care le controlează, Orizont Turism Predeal (ORTU) şi THR Prahova (TUSI), fără ca acţionarii minoritari să aibă dreptul de a se retrage.

„Schimbarea pieţei de tranzacţionare este o procedură administrativă, în fapt nefiind o retragere de la tranzacţionare a acţiunilor respective, ci un transfer pe acelaşi tip de piaţă (sistem alternativ de tranzacţionare), astfel că acţionarii nu vor avea dreptul la retragere din societate“, au arătat reprezentanţii SIF Transilvania.

Feper, care este societatea absorbantă, a fost tranzacţionată ultima oară pe bursa de la Sibiu în august 2014, astfel că mutarea la Bucureşti ar permite şi acţionarilor săi să-şi vândă participaţiile mai uşor. Compania rezultată în urma fuziunii ar avea o capitalizare însumată de circa

84 milioane de lei şi o pondere de 7,5% a acţiunilor disponibile la tranzacţionare. SIF Transilvania ar urma să deţină 84%, iar Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS) ar avea 9,3%. Participaţia AAAS este însă de vânzare, la ordinul unui executor judecătoresc.

Scopul fuziunii este de a eficientiza managementul şi de a permite Feper să-şi folosească excedentul de cash pentru a investi în activităţile hoteliere, potrivit proiectului de fuziune. Feper, care oficial este specializată pe confecţii metalice, îşi obţine cea mai mare parte din venituri din închirierea unei clădiri de 25.000 metri pătraţi în Bucureşti. Compania va prelua complexul turistic Orizont din Predeal, hotelurile Central şi Berbec din Ploieşti, plus restaurante şi terenuri.

„Fuziunea a fost încheiată, cele două companii absorbite fiind radiate din Registrul Comerţului începând cu data de 1 noiembrie 2015, cu aceeaşi dată fiind menţionată şi majorarea capitalului social al societăţii Feper SA Bucureşti. Este pe rol înregistrarea majorării capitalului social al societăţii Feper la ASF şi ulterior la Depozitarul Central“, au mai arătat reprezentanţii SIF3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO