Burse - Fonduri mutuale

Silicon Valley Bank se prăbuşeşte în cel mai mare faliment bancar din 2008 încoace. Băncile americane au pierdut 100 mld. dolari din valoarea de piaţă în două zile, iar cele europene 50 mld. dolari. Hemoragia nu s-ar putea opri aici

Silicon Valley Bank se prăbuşeşte în cel mai mare...
Foto: Profimedia

Autor: Liviu Popescu

13.03.2023, 00:07 4502

♦  „Săptămâna viitoare ar putea fi o baie de sânge.“

Silicon Valley Bank a devenit cel mai mare creditor din SUA care a dat faliment în mai mult de un deceniu, după o săptămână tumultoasă, în care a avut loc o încercare nereuşită de atragere de capital şi un exod de numerar de la startup-urile din domeniul tehnologiei care au alimentat ascensiunea creditorului, scrie agenţia americană de ştiri Bloomberg.

Autorităţile de reglementare au intervenit şi au pus sechestru vineri, într-o prăbuşire uimitoare pentru un creditor a cărui dimensiune s-a cvadruplat în ultimii cinci ani şi care a fost evaluat la peste 40 de miliarde de dolari până anul trecut.

Decizia autorităţilor de supraveghere din statul California de a intra în posesia băncii, cunoscută sub numele de SVB, şi de a numi Federal Deposit Insurance Corp. în calitate de administrator judiciar se adaugă la turbulenţele din rândul creditorilor mai mici cauzate de creşterea rapidă a ratelor dobânzilor din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO