Burse - Fonduri mutuale

Simtel Team a semnat două contracte cu retailerul Penny Market pentru construcţia de centrale fotovoltaice

Simtel Team a semnat două contracte cu retailerul Penny...

Autor: Tibi Oprea

20.12.2021, 18:21 1622

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie cu activitate în energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizare industrială, a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat două contracte semnificative, a căror valoare cumulată depăşeşte 10% din venitul total aferent ultimelor situaţii financiare anuale.

Beneficiarul celor două contracte, de tip antrepriză şi cadru de antrepriză, este retailerul german Penny Market, prin filialele Rewe Projektentwicklung Romania SRL şi Rewe Romania SRL.

Primul contract are o valoare de 6,38 mil. lei, o durată de trei ani de la data semnării (17 decembrie) şi prevede efectuarea activităţilor de inginerie, proiectare, achiziţie echipamente şi materiale, precum şi execuţia lucrărilor de construcţii-montaj pentru implementarea la cheie a Instalaţiei CEFV (centrală fotovoltaică) în locaţiile indicate de către beneficiar.

În ceea ce priveşte valoarea celui de-al doilea contract, cu aceeaşi durată şi acelaşi obiect, aceasta “se va calcula ca sumă a valorii tuturor actelor adiţionale/anexelor care se vor încheia în baza prezentului contract (comenzi). Prin urmare, valoarea totală a contractului nu poate fi estimată la acest moment, ea depinzând de comenzile ce vor fi plasate de către Beneficiar.”.

Anterior, Simtel a anunţat că vrea să preia pachetul majoritar de acţiuni al ANT Power Energy, furnizor de servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice şi eoliene, tranzacţia urmând să fie aprobată în AGA din 28 decembrie.

Tranzacţia vizează un pachet de 51% în ANT Power Energy, pentru aproximativ 1,5 milioane de lei. Suma va fi plătita în două tranşe, prima având o valoare de aproximativ 475.000 lei şi va fi plătită în numerar, iar a doua, în valoare de circa 1 milion de lei, va fi convertită în acţiuni emise de Simtel, care vor fi decontate în cadrul unei majorări de capital social efectuată în acest scop. Pachetul minoritar de acţiuni,de  49% din cadrul ANT Power Energy, va fi deţinut de fondatorul Adrian Tiţa, care va ocupa în continuare funcţia de CEO al companiei.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. Compania a fost fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău.

Simtel Team a raportat o cifră de afaceri record de 18,5 milioane de lei în primele şase luni din 2021, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 0,76 milioane de lei, o majorare cu 41% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Proiectele de energie regenerabilă au contribuit cu 79% la cifra de afaceri totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO