Burse - Fonduri mutuale

Simtel Team a construit peste 30 de centrale fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială românească. În ultimul an, energia totală produsă de panourile fotovoltaice de pe acoperişurile Dedeman a trecut de 10.000 MWh

Simtel Team a construit peste 30 de centrale fotovoltaice...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2022, 12:34 2056

Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SMTL, anunţă că a construit 31 de centrale electrice fotovoltaice pentru Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri, în cei peste trei ani de colaborare.

Capacitatea totală instalată de companie pe acoperişurile magazinelor şi centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalaţi doar în ultimul an, în cadrul a zece locaţii, spun reprezentanţii Simtel Team.

Parteneriatul dintre Simtel şi Dedeman a început în 2019, primele proiecte fiind legate de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişurile magazinelor Dedeman din Bucureşti – Pallady, Pantelimon şi Colentina.

Ulterior, cele două companii au continuat să lucreze împreună, iar astăzi, centralele fotovoltaice instalate de Simtel se află pe acoperişurile magazinelor şi centrelor logistice Dedeman din toată ţara.

În Bucureşti, compania a mai instalat centrale fotovoltaice şi pe acoperişurile magazinelor Dedeman din Băneasa şi Ghencea. În cadrul proiectului din Băneasa este instalată şi cea mai mare capacitate, de 461,16 KWp, reprezentând 1.229 de panouri fotovoltaice.

“În ultimele 12 luni, energia totală produsă de centralele fotovoltaice funcţionale de pe acoperişurile magazinelor şi centrelor logistice Dedeman a fost de peste 10.000 MWh, iar emisiile în atmosferă de dioxid de carbon au fost reduse cu aproximativ 6.200 de tone”, spun reprezentanţii Simtel.

Pe lângă instalarea şi punerea în funcţiune a centralelor fotovoltaice, compania este, de asemenea, responsabilă de mentenanţa panourilor fotovoltaice, proces care presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip şi revizii anuale. În plus, în ultimele 12 luni, Simtel a instalat în parcările magazinelor Dedeman şi 45 de staţii de încărcare pentru autoturisme electrice.

„Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre priorităţile organizaţiei noastre. Obiectivele şi valorile comune pe care le împărtăşim cu Simtel Team au reprezentat fundaţia parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani,” spune Dragoş Pavăl, Preşedinte Dedeman.

În ceea ce priveşte activitatea curentă, până la finalul anului, cele două companii îşi propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon şi Bacău, precum şi pe acoperişurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina şi Petroşani.

Totodată, Pavăl Holding a înfiinţat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperişurile celor şapte centre logistice Dedeman din ţară. În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu şi lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaţionale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creştere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată şi cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timişoara şi Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate şi mai multe proiecte la nivel naţional.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021.

În luna iunie 2021, înainte de listare, Paval Holding, vehiculul de investiţii controlat de Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii reţelei de magazine de bricolaj Dedeman, a achiziţionat o participaţie de 5% din afacerea antreprenorială românească de inginerie şi tehnologie.

În prezent, Simtel Team are o capitalizare de piaţă de aproximativ 160 milioane de lei.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO