Burse - Fonduri mutuale

Simtel Team, cu fraţii Pavăl de la Dedeman în acţionariat, vine la cota Bursei ca o companie de 168 mil. lei, după un plus de 83% al acţiunilor în prima şedinţă

Fondatorii Simtel Team sună clopoţelul pentru debutul acţiunilor la tranzacţionare. De la stânga la dreapta: Radu VilÂu (CTO), acţionar cu 25,93% din acţiuni, Sergiu Bazarciu (COO), care deţine 25,94% din companie, şi Iulian Nedea (CEO), cu o participaţie de 26,21%.

Fondatorii Simtel Team sună clopoţelul pentru debutul acţiunilor la tranzacţionare. De la stânga la dreapta: Radu VilÂu (CTO), acţionar cu 25,93% din acţiuni, Sergiu Bazarciu (COO), care deţine 25,94% din companie, şi Iulian Nedea (CEO), cu o participaţie de 26,21%.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

02.07.2021, 00:08 1264

♦ Spre comparaţie, compania era evaluată în prospectul de listare la 92 mil. lei ♦ Acţiunile SMTL, pe locul trei în topul lichidităţii joi, cu un rulaj de 8,4 mil. lei, după BRD şi Banca Transilvania.

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie cu activitate în energie regenerabilă, telecomu­nicaţii şi automatizare indus­trială, a început pe 1 iulie 2021 tran­zacţionarea la Bursa de la Bucureşti, încheind prima sesiune la un preţ pe acţiune de 23,8 lei, în urcare cu 83,1% faţă de preţul din plasamentul privat derulat în luna mai 2021, potrivit datelor agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

La acest preţ, capitalizarea Simtel Team este de 168 de milioane de lei. Spre comparaţie, compania era evaluată în prospectul de listare la 92 de milioane de lei.

„Suntem bucuroşi să vedem printre acţionari, angajaţii şi partenerii noştri, dar şi noi investitori care au decis să aibă încredere în noi cu capitalul lor. De la începutul acestui an, am format o nouă echipă executivă cu o expertiză inegalabilă în afaceri, pieţe financiare şi de capital, iar obiectivul nostru cheie este să furnizăm cele mai bune rezultate tuturor investitorilor noştri. Deşi a trecut doar o lună de zile de la plasamentul privat, am pus deja în practică o parte din planurile propuse acolo: suntem în negocieri avansate cu două companii pentru M&A, am dat startul unei noi linii de business de distribuţie echipamente pentru domeniul fotovoltaic cu venituri deja de peste 100.000 de euro şi lucrăm la dezvoltarea unui parc fotovoltaic de dimensiuni mari. Ne aflăm într-un moment unic, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei noastre şi suntem hotărâţi să folosim activ bursa pentru a ne dezvolta afacerea atât în România, cât şi în străinătate“, a spus Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team, în cadrul evenimentului de debut al acţiunilor organizat la sediul BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO