Burse - Fonduri mutuale

Simtel Team vrea să cumpere cu 1,5 mil. lei 51% din acţiunile ANT Power Energy, companie care ia în calcul listarea la BVB în următorii trei ani

Simtel Team vrea să cumpere cu 1,5 mil. lei 51% din acţiunile ANT Power Energy, companie care ia în calcul listarea la BVB în următorii trei ani

Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team

Autor: Roxana Rosu

15.12.2021, 10:40 505

Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, vrea să preia pachetul majoritar de acţiuni al ANT Power Energy, furnizor de servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice şi eoliene, tranzacţia urmând să fie aprobată în AGA din 28 decembrie.

Tranzacţia vizează un pachet de 51% în ANT Power Energy,  pentru aproximativ 1,5 milioane de lei. Suma va fi plătita în două tranşe, prima având o valoare de aproximativ 475.000 lei şi va fi plătită în numerar, iar a doua, în valoare de circa 1 milion de lei, va fi convertită în acţiuni emise de Simtel, care vor fi decontate în cadrul unei majorări de capital social efectuată în acest scop. Pachetul minoritar de acţiuni,de  49% din cadrul ANT Power Energy, va fi deţinut de fondatorul Adrian Tiţa, care va ocupa în continuare funcţia de CEO al companiei.

„Serviciile ANT Power sunt complementare cu ceea ce noi ofeream deja în piaţă, iar această tranzacţie reprezintă o mutare strategică în acest val al regenerabilelor. Prin urmare, putem spune că suntem prima şi singura companie din domeniul energiei regenerabile ce are ca scop independenţa energetică a companiilor din România ce oferă servicii complete clienţilor săi, respectiv dimensionare şi construcţie centrale electrice fotovoltaice, proiectare, achiziţie, comisionare, mentenanţă şi, odată cu încheierea acestui parteneriat, predicţia de producţie de energie şi vânzarea ei şi a certificatelor verzi acolo unde este cazul. Astfel, ne vom diferenţia major de restul competitorilor si ne propunem să fructificăm din plin contextul Green Deal prin creşterea semnificativă a cifrei de afaceri şi să sprijinim companiile în procesul lor de eficientizare a consumului de energie,” a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

ANT Power Energy este o companie antreprenorială românească ce furnizează în principal servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice. De asemenea, compania realizează servicii de reprezentare a clienţilor pe pieţele de energie, aceştia din urmă fiind producători de energie fotovoltaică şi eoliană şi furnizori de energie. Portofoliul de activităţi al companiei include peste 120 de centrale electrice şi şase furnizori de energie.

„După aproape nouă ani în care am răspuns nevoilor clienţilor din energia regenerabilă, am ales să facem pasul către un nou început. Considerăm că este un pas logic în direcţia consolidării poziţiei de piaţă a ambelor companii. Pe clienţi şi colaboratori îi asigurăm că vom continua cu aceeaşi seriozitate şi promptitudine în adresarea nevoilor lor. Serviciile noastre sunt complementare celor oferite de Simtel, iar împreună vom funcţiona ca un tot unitar care oferă o gamă completă de servicii tehnico-economice într-un context favorabil dezvoltării energiei regenerabile,” a declarat Adrian Tiţa, fondator şi CEO ANT Power Energy.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO.

Compania a fost fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău.

AFACERI DE LA ZERO