Burse - Fonduri mutuale

Sindicaliştii de la Alro Slatina, companie unde fraţii Pavăl de la Dedeman sunt acţionari, spun că dacă nu primesc ajutorul de stat promis, uzina se va închide. „Putem să mai trăim până pe 15 iulie“

Sindicaliştii de la Alro Slatina, companie unde fraţii...

Autor: Tibi Oprea

23.06.2020, 09:30 3453

♦ Compania ar trebui să primească circa 30 mil. euro, potrivit liderului sindicatului ♦ Grupul Alro a raportat în T1/2020 o cifră de afaceri de 712 mil. lei, în scădere cu 7%, în timp ce pierderile grupului s-au majorat la 110 mil. lei ♦ Grupul Alro are circa 3.500 de salariaţi.

Sindicatul Liber Aluministul din cadrul producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) a solicitat guvernului să aplice prevederile ordonanţei referitoare la schema de ajutor de stat pentru sprijinirea marilor consumatori industriali de energie şi transmite că în caz contrar compania poate ajunge la faliment în următoarele săptămâni.

„Cerem Guvernului României şi tuturor organismelor, autorităţilor, ce încă mai stau pe gânduri, să fie responsabili şi să aplice imediat prevederile acestei ordonanţe, în caz contrar lipsa competitivităţii pentru tratament discriminatoriu al preţului energiei electrice pentru marii consumatori suprapusă cu reducerea drastică a pieţei pentru produsele noastre pe timpul pandemiei COVID-19 poate duce la faliment în următoarele săptămâni“, spune Constantin Popescu, preşedintele sindicatului.

ZF a cerut un punct de vedere şi de la conducerea Alro Slatina, dar până la închiderea ediţiei reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO