Burse - Fonduri mutuale

​O singură tranzacţie de 28 milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea animă şedinţa bursieră de marţi dimineaţă şi urcă lichiditatea pe acest emitent la cea mai ridicată valoare din toamna lui 2020 încoace

​O singură tranzacţie de 28 milioane de lei cu...

Autor: Liviu Popescu

27.04.2021, 11:31 354

Marţi dimineaţă la ora 10:49 în sistemul bursei de la Bucureşti a fost înregistrată o tranzacţie de 28 milioane de lei cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP), fiind încheiată pe piaţa REGS, la preţul de 1,69 lei pe unitate, la fel ca cel din închiderea precedentă.

Astfel circa 0,23% din emitentul cu expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, schimbă marţi acţionarii.

Potrivit datelor agregate de ZF, aceasta este cea mai mare tranzacţie “normală”, şi deci nu una “specială” între investitori instituţionali, pe Fondul Proprietatea din toamna anului 2020 încoace.

La ora redactării acestei ştiri (11:20) lichiditatea totală pe Fondul Proprietatea este de 29,3 mil. lei, asigurând astfel 92% din rulajul total pe acţiune.

FP este de departe cea mai lichidă acţiune marţi diminaţa, pe locul doi fiind Rompetrol Well Services cu 0,8 mil. lei pe fondul aprobării unui dividend cu un randament mamut de 22%, urmate de Petrom cu 0,35 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO