Burse - Fonduri mutuale

Singurul ETF românesc a câştigat 45% de la lansare

Singurul ETF românesc a câştigat 45% de la lansare

Autor: Ioana Tudor

15.01.2015, 00:05 323

Fondul de indice tranzacţionat la bursă ETF BET Tradeville, care reproduce indicele BET, a avansat anul trecut cu peste 9% şi a fost singurul ETF din Europa Centrală şi de Est cu expunere exclusivă pe indici agregaţi care a marcat creştere în 2014, potrivit calculelor firmei de brokeraj Tradeville.

„În condiţiile în care bursa de la Moscova a fost dramatic afectată de căderea cotaţiilor petrolului şi de criza valutară a rublei, Market Vectors Russia ETF (RSX) şi iShares MSCI Russia Capped ETF (ERUS), listate la NYSE, au pierdut anul trecut 49%, respectiv 47% din valoare. SPDR S&P Russia ETF (RBL) a pierdut, la rândul său, peste 47%“, potrivit Tradeville.

Totodată ETF-urile cu expunere agregată pe Polonia, iShares MSCI Poland Capped ETF (EPOL) şi Market Vectors Poland ETF (PLND), listate pe bursa din New York, au avut scăderi de 19%, respectiv minus 21%. iShares MSCI Emerging Markets Eastern Europe (ESR) şi SPDR S&P Emerging Europe (GUR), listate tot la New York, au pierdut 39%, respectiv 31% la finalul anului trecut, se arată în comunicat.

În 2013, ETF BET Tradeville a câştigat peste 26%, în linie cu indicele BET, iar de la lansare, în vara anului 2012, a avut un avans de 45%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO