Burse - Fonduri mutuale

Sinteza Oradea, una dintre cele mai mari companii din judeţul Bihor, care se ocupă cu fabricarea produselor chimice organice, are un nou director general, Mihail-Nicolae Lazaroae

Sinteza Oradea, una dintre cele mai mari companii din...

Autor: Roxana Rosu

02.03.2020, 14:57 972

Sinteza Oradea, una dintre cele mai mari companii din judeţul Bihor, care se ocupă cu fabricarea produselor chimice organice, are de astăzi un nou director general, Mihail-Nicolae Lazaroae, care a condus anterior Sinterom din Cluj-Napoca.

Numirea a fost aprobată de Consiliul de Administraţie, iar mandatul provizioriu este valabil până în iunie 2020.

Mihail-Nicolae Lazaroae a condus în perioada 2017-2019, firma Iaşitex, membră a SCR Group, apoi Uzuc SA şi SInterom. 

Compania din Oradea are o vechime de 115 pe piaţă, principalul produs fiind acidul benzoic, folosit ca bază pentru de produse chimice folosite in industria alimentara, industria îngrăşămintelor chimice, industria farmaceutică şi industria maselor plastice.

În octombrie 2019, în acţionaritul firmei a intrat şi platforma de investiţii şi management ROCA, lansată de CITR Group, care a preluat un pachet de 18% din capital.

Principalul acţionar a SInteza este BT Asset Management, cu 33,8% din capital, urmat  de Tibor Tincău, cu 19%.

Anul trecut, Sinteza a avut venituri operaţionale consolidate de 27.8 milioane lei, similare cu cele din 2018, şi pierderi de 3,8 milioane lei, faţă de 5,2 milioane lei în 2018.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO