Burse - Fonduri mutuale

Profitul net al Sipex creşte cu 40% în primele nouă luni, la 11,6 mil. lei, iar afacerile ajung la 227 mil. lei, plus 15%

Profitul net al Sipex creşte cu 40% în primele nouă...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2022, 08:57 369

Sipex, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcţii din România, listat de anul acesta la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol bursier SPX), a înregistrat un profit net de 11,6 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2022, în creştere cu peste 40%, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 14,7% la 227,6 milioane lei, a anunţat marţi compania. 

„Traiectoria ascendentă a cifrei de afaceri este susţinută de intensificarea activităţii vânzărilor pe toate cele trei canale, pe fondul unei oferte continuu ancorate la aşteptările pieţei şi de un management bine controlat al stocurilor. Pe lângă realizarea unei cifre de afaceri mai mare şi a unui profit mai ridicat, suntem mândri că am reuşit să relocăm punctul de lucru de la Iaşi în septembrie şi să finalizăm noul centru de colorare din Pantelimon”, spune Irinel Gheorghe, CEO Sipex. Investiţiile aferente celor două proiecte au totalizat suma de 257.000 euro. 

Spre finele sesiunii de tranzacţionare din 8 noiembrie, acţiunile SPX se apreciau cu 1,4%, pe fondul unor tranzacţii de 15.000 de lei, conform BVB. Controlată în proporţie de 92% de către CEO, compania are o capitalizare de 117 milioane de lei.

„Estimăm că şi în trimestrul IV vom obţine rezultate în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent”, adaugă CEO-ul societăţii. 

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în trei linii de afaceri: vânzare şi distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, prestări servicii (consultanţă tehnică) şi vânzare de produse finite colorate. Distribuţia se realizează prin trei canale: retailul tradiţional, segmentul B2B (corporate)  şi magazinul online. 

Sipex are o vechime de 25 de ani, aproximativ 300 de angajaţi, deţine 12 centre logistice şi un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru şi de desfacere ale companiei sunt: Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ilfov (Pantelimon), Focşani, Piatra Neamţ, Prahova (Ariceştii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara. 

Sipex s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane de lei de la 54 de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO