Burse - Fonduri mutuale

Situaţie neobişnuită: Horia Manda, preşedintele boardului Patria Bank, împrumută banca cu 2 mil. euro

Horia Manda, preşedintele Consiliului de Administraţie al Patria Bank

Horia Manda, preşedintele Consiliului de Administraţie al Patria Bank

Autor: Cristina Bellu

30.11.2017, 10:34 679

Patria Bank a anunţat miercuri, 29 noiembrie, că Horia Manda, preşedintele Consiliului de Administraţie, va acorda băncii un împrumut subordonat în valoare de 2 milioane de euro, având o maturitate de şase ani, rabursat într-o singură tranşă la scadenţă.

“Creditul urmăreşte consolidarea direcţiei de creştere si imbunatatirea continuă a pozitiei in piata a Patria Bank, prin angajamentul actionarului majoritar si al echipei de management de a continua proiectele de dezvoltare ale bancii si de a contribui la procesul de consolidare a bazei de capital, in masura sa permita cresterea dinamica asumata in urma procesului de fuziune.”,  informează banca.

Operaţiunea reprezintă un prim pas în procesul de consolidare a bazei de capital al instituţiei care urmeaza a fi sustinut in perioada urmatoare.

Patria Bank, banca rezultată din fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank în luna mai a acestui an, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere netă cumulată de 26,3 mil. lei, un nivel comparabil cu pierderea din primele şase luni ale anului (26,15 mil. lei).

Patria Bank este controlată de fonduri de investiţii care sunt administrate de Horia Manda.

Capitalizarea bursieră a băncii este de 389,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO