Burse - Fonduri mutuale

Snapchat, raliu de 25% la bursă după raportarea datelor financiare pentru 2018

Snapchat, raliu de 25% la bursă după raportarea datelor...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2019, 17:53 369

Snapchat a înregistrat miercuri un raliu la bursă de 25% după raportarea datelor financiare pentru 2018. Acţiunile au urcat la preţul de 8,45 de dolari per acţiune, încă departe de preţul de listare de 17 dolari per acţiune, potrivit Market Watch.

Compania şi-a apreciat veniturile per utilizator la 2,09 dolari, de la 1,53 de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, date fiind adăugarea de noi agenţii de publicitate şi creşterea preţurilor pe baza numărului de afişări. În plus, directorul executiv Evan Spiegel a declarat că aprecierea de 43% a veniturilor din 2018 a “adus profitabilitatea la îndemână”.

Snap a înregistrat pierderi de utilizatori în sezonul rece, iar analiştii de pe Wall Street se aşteptau la un alt declin în T4 din 2018. În şedinţa de tranzacţionare dinaintea anunţării rezultatelor financiare, acţiunile Snap au înregistrat minus 0,7% la nivelul ultimelor trei luni. Spre comparaţie, indicele S&P 500, care conţine 500 de companii publice mari, majoritatea americane, a scăzut în aceeaşi perioadă cu 0,6%.

Analistul Aaron Kessler de la compania de servicii financiare Raymond James a actualizat miercuri statutul acţiunilor Snapchat din subperformante în performante, în contextul în care compania din social-media şi-a apreciat media veniturilor per utilizator şi a spus că vede profitabilitatea ca fiind “la îndemână”.

Pe baza unui survey în rândurile tinerilor, Business Insider a alcătuit o listă de branduri pe care „tinerii din ziua de azi” le evită, dar milenialii le-au iubit. Doar 15% au ales Snapchat ca reţea de socializare preferată, comparativ cu Facebook (8%) sau Instagram (26%). În raportul financiar de marţi se arată că media zilnică de utilizatori este de 186 de milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO