Burse - Fonduri mutuale

Soarta Flamingo s-ar putea decide in februarie

16.12.2009, 23:05 19

Creditorii retailerului electroIT Flamingo International (FLA),intrat in procedura de insolventa la inceputul acestei saptamani,vor avea prima intalnire pe 25 februarie, urmand sa decida daca vorsustine sau nu planul de reorganizare a companiei.

Administratorul judiciar desemnat, RVA Insolvency SpecialistsSPRL, trebuie sa realizeze pana la 14 ianuarie un raport in care sapropuna intrarea in procedura simplificata de insolventa, caz incare va cuprinde documentele doveditoare si propunerea de intrarein faliment, sau continuarea perioadei de observatie din proceduragenerala. Totodata, pana la data de 14 februarie trebuie intocmitun alt raport in care sa se mentioneze cauzele care au dus lainsolventa si daca crede ca activitatea companiei poate firedresata pe baza unui plan de reorganizare judiciara sau printr-unplan propus numai de Flamingo International sau impreuna cucreditorii, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, care a fosttransmisa ieri si BVB.

Creditorii Flamingo International pot inscrie cererile deadmitere a creantelor pana la 8 februarie, iar pana la 22 februarievor fi verificate solicitarile.

Potrivit deciziilor Tribunalului, creditorii Flamingo Computerssi Flanco International se vor intalni la 22 martie, respectiv 5aprilie.

Grupul Flamingo a cerut saptamana trecuta intrarea in insolventaa celor trei companii, pentru a se proteja in fata creditorilor,dupa ce a esuat in negocierea restructurarii unui credit de 17,5mil. euro cu ING Bank si a fost amenintat cu executarea silita.Actiunile Flamingo au fost suspendate luni de la tranzactionare, lapretul de 0,0185 lei, si ar putea reveni abia dupa ce compania vaprezenta planul de reorganizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO