Burse - Fonduri mutuale

​Sobolewski, CEO-ul BVB: Cinci companii sunt la un pas de listarea pe ATS

​Sobolewski, CEO-ul BVB: Cinci companii sunt la un pas...

Autor: Ioana Tudor

23.09.2014, 19:25 844

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) relansează anul acesta sistemul alternativ de tranzacţionare, care se va numi AeRO BVB Market for Equities şi care va fi dedicat firmelor mici şi mijlocii cu potenţial de creştere ridicat şi interesate să folosească bursa ca mijloc de finanţare.

„Astăzi am avut un seminar cu 25-30 de companii care ar putea deveni emitenţi pe bursă. Există interes din partea acestor companii, iar cinci dintre ele sunt deja aproape de a lua o decizie privind listarea”, a afirmat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski.

Pentru ca AeRO să intre în vigoare este necesară aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Firmele care intenţionează să se listeze pe ATS au nevoie de un consilier autorizat, a cărui sarcină va fi să pregătească documentaţia necesară şi apoi să asiste compania timp de un an după listare pentru întocmirea rapoartelor financiare şi a celorlalte raportări curente.

„Consilierii autorizaţi vor fi entităţi cu personalitate juridică şi va trebui să dovedească experienţă pe piaţa de capital şi un anumit nivel de profesionalism. Consilierii autorizaţi pot fi firme de avocatură sau chiar auditori”, a mai spus Sobolewski.

Criteriile minime pentru admiterea la tranzacţionare pe piaţa ATS a unui start-up includ un free-float de cel puţin 10% sau minimum 30 de acţionari, precum şi o capitalizare anticipată de cel puţin 250.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO