Burse - Fonduri mutuale

Sobolewski​, CEO-ul BVB: Dacă nu reuşim acum, nu vom avea niciodată în România o piaţă de capital semnificativă

Sobolewski​, CEO-ul BVB:  Dacă nu reuşim acum, nu vom...

Autor: Andra Oprescu

23.09.2014, 15:03 1086

Piaţa de capital din România traversează o perioadă decisivă, creşterea competitivităţii şi atragerea investitorilor fiind necesare pentru a asigura o dezvoltare a acestei pieţe, a spus Ludwik Sobolewski, CEO BVB.

"Este o perioadă critică pentru piaţa de capital românească. Este un moment decisiv pentru dezvoltarea viitoare a domeniului. Dacă nu reuşim acum, nu vom avea niciodată în România o piaţă de capital semnificativă. Anul acesta a reprezentat o provocare pentru piaţa de capital şi anul viitor va fi la fel".

Sobolewski a adăugat că BVB se concentrază pe reforma structurală menită să atragă investitorii, dar urmăreşte în paralel şi atragerea companiilor pe bursă.

"Trebuie sa trecem de la o piaţă care este cea mai reglementată din Europa la o piată competitivă. PIaţa de capital rebuie să încerce permanent să obtină un avantaj competitiv. Concentrarea noastră se îndreaptă şi spre partea micro, de atragere a companiilor. Dar nu este suficient să avem companii. Dacă piaţa nu este eficientă şi nu oferă instrumente pentru utilizatorii săi, bursa este doar un element de infrastructură. Folosim apă, electricitate, dar nu trebuie neapărat să folosim piaţa de capital, investitorii trebuie atraşi".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO