Burse - Fonduri mutuale

Sobolewski: Nu avem timp de pierdut, dar trebuie să evităm deciziile proaste

Sobolewski: Nu avem timp de pierdut, dar trebuie să...

Autor: Andrei Chirileasa

18.03.2014, 00:07 798

Bursa de Valori Bucureşti nu a reuşit încă să elimine niciuna din cele opt bariere care îi frânează dezvoltarea, care au fost prezentate într-o conferinţă la Banca Naţio­nală, pe 12 februarie, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bur­sei de Va­lori Bucureşti, spune că în ultima lună grupul de lucru pe care-l coordonează a pregătit deja mai multe schimbări „bine gândite“ în reglemen­tările şi legile pieţei de capital prin care vor fi eliminate cele opt bariere care frânează în prezent dezvoltarea bursei locale, dar că nicio barieră nu a fost încă eliminată şi că în acest proces este esenţială colaborarea cu ASF.

„Pe de o parte nu avem timp de pier­dut, pe de altă parte trebuie să evi­tăm erorile şi schimbările proaste. De aceea sunt foarte mulţumit că în mai pu­ţin de o lună de la conferinţa din 12 fe­bruarie am reuşit să pregătim schim­bări bine gândite în regle­men­tări şi în legi“, a spus Sobolewski pentru ZF.

El a mai precizat că situaţia actuală de pe bursa locală, de unde investitorii in­ter­na­ţionali s-au retras în ultimele săp­tă­mâni ca urmare a crizei din Ucrai­na, iar tranzacţiile au scăzut puternic, ara­tă că este nevoie rapidă de modi­fi­cări în cadrul de reglementare a pieţei locale.

„Piaţa din România este perce­pută de ei ca fiind extrem de nelichidă şi nu doresc să fie prinşi în această piaţă cu bani în cazul în care contextul se dete­rio­rează. Ce se întâmplă acum este o de­mon­straţie practică a faptului că siste­mul de reglementare din România este greu, formal şi costisitor“, a precizat şeful BVB.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO