Burse - Fonduri mutuale

Sobolewski: Piaţa locală de capital se usucă, aproape că moare

Sobolewski: Piaţa locală de capital se usucă, aproape...

Autor: Roxana Pricop

12.02.2014, 12:05 738

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat că sunt necesare măsuri de creare a lichidităţii şi de generare de valoare pe plan local pentru că piaţa locală de capital "se usucă, aproape că moare".

"Piaţa locală de capital se usucă, aproape că moare, din cauză că nu este un loc atractiv şi marii jucători din economie preferă să se finanţeze din afară. Companiile mici şi mijlocii nu se pot finanţa pentru că piaţa de capital este seacă. Economiile românilor nu pot investi în economia locală pentru că piaţa de capital nu este lichidă. Fondurile de pensii private nu au în ce să investească locală şi cumpără în principal titlurile de stat. Cândva cineva se va întreba la ce nevoie mai avem de fondurile de pensii dacă cumpără doar titluri de stat", a spus Sobolewski.

El a adăugat  că piaţa de capital are nevoie de măsuri de creare de lichiditate, lucru mai valoros decât aurul pe pieţele financiară, şi de crearea de valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO