Burse - Fonduri mutuale

Socep şi-a rectificat bugetul şi aşteaptă profit mai mare cu 50%

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

12.06.2014, 00:03 525

Acţionarii operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP), controlat de oamenii de afaceri Niculae Duşu şi Ioan Duşu, au aprobat miercuri indicatorii recti­ficaţi de buget pentru acest an, care pre­văd realizarea unui profit brut de 6 milioane de lei (1,4 milioane de euro), faţă de un câştig brut esti­mat anterior de 4 milioane de lei (0,9 milioane de euro).

Totodată, valoarea ve­ni­turilor prognozate pen­tru 2014 a fost recti­fi­cată de asemenea în creştere, la 58 milioane de lei (13,2 milioane de euro), cu 3,6% peste cele estimate la începutul anului.

Compania şi-a majorat uşor şi bugetul de investiţii aferent acestui an, de la 11,4 milioane de lei la 12,4 milioane de lei, potrivit unui raport transmis bursei de reprezentanţii Socep.

Cu ocazia adunării generale de miercuri acţionarii operatorului portuar au ales şi membrii consiliului de administraţie pentru un mandat de patru ani din care fac parte Niclae Duşu, Ioan Duşu, Stere Samara, Dumitru Carapiti şi Ion Stanciu.

Socep este controlată de Niculae Duşu şi Ioan Duşu prin intermediul producătorului de BCA Celco Constanţa şi prin firma DD din Constanţa, care deţine participaţii de 23% şi respectiv 31,8% din acţiunile Socep. Compania are o capi­talizare de 75,5 milioane de lei (17,3 milioane de euro).

Investitorii de pe bursă nu au reacţionat ieri la deciziile aprobate de acţionari, acţiunile Socep tranzacţio­nându-se ultima dată pe  5 iunie la un preţ de 0,182 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO