Burse - Fonduri mutuale

Société Générale, proprietarul BRD, a înjumătăţit banii investitorilor la bursa de la Paris în 2020. La Bucureşti, acţiunile BRD au scăzut cu 22%

Société Générale, proprietarul BRD, a înjumătăţit...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2020, 16:15 514

Cu 51% s-au prăbuşit acţiunile Société Générale de la începutul anului 2020 şi până la închiderea din 13 octombrie, ceea ce înseamnă că investiţia la grupul francez care în România controlează BRD, al treilea jucător ca mărime după valoarea activelor, a înjumătăţit banii acţionarilor anul acesta.

Astfel Société Générale a ajuns la o valoare de piaţă de 10,5 mld. euro, la jumătate faţă de cea de la începutul anului 2020 pe fondul crizei care a lovit puternic sistemul bancar european. Prăbuşirea calculată de ZF include şi dividendul de 2,2 euro pe acţiune plătit în primăvara anului de francezii de la Société Générale.

Spre comparaţie acţiunile BRD înregistreaază o scădere de 22% anul acesta. BRD are o capitalizare de 8,7 mld. lei (1,8 mld. euro) şi este controlată în proporţie de 60,16% de francezii de la Société Générale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO