Burse - Fonduri mutuale

Societăţile de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti au avut cea mai bună primă jumătate de an din istorie în 2024, cu intermedieri de circa 30 mld. lei, pe fondul maximelor istorice, al numărului record de investitori şi al emisiunilor Fidelis

Societăţile de brokeraj de la Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

13.07.2024, 19:45 1701

BT Capital Partner, Swiss Capital şi BCR Broker, cei mai mari trei intermediari în S1/2024 Cei trei au avut tranzacţii de 14,5 miliarde de lei, adică jumătate din totalul celor 24 de brokeri.

Maximele istorice de la Bursa de Valori Bucureşti ale emisiunilor de titluri de stat Fidelis şi numărul record de investitori, au făcut ca societăţile de brokeraj bursier să intermedieze tranzacţii record în prima jumătate a lui 2024, ceea ce se va reflecta în rezultatele financiare ale lor şi mai departe în bugetele de promovare pentru atragerea a şi mai multor investitori.

Astfel, societăţile de brokeraj de la Bucureşti au intermediat tranzacţii de circa 30 miliarde de lei în S1/2024, pe toate segmentele şi cu acţiuni, obligaţiuni şi unităţi de fond, faţă de 16,6 mld. lei în S1/2023, arată calculele realizate de ZF. Cei mai mari brokeri au fost BT Capital Partners (6,5 mld. lei intermedieri), Swiss Capital (4,1 mld. lei) şi BCR (3,8 mld. lei), potrivit BVB.ro.

„Bursa locală a mers foarte bine. Cred că sunt foarte mulţi investitori, în special de retail, care

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro