Burse - Fonduri mutuale

Socot Târgu-Mureş a plătit jumătate de milion de lei pentru delistare

Socot Târgu-Mureş a plătit jumătate de milion de lei...

Autor: Roxana Pricop

29.07.2015, 00:00 574

Socot Târgu-Mureş (simbol bursier SCTO), companie specializată în construcţii hidrotehnice, a anunţat ieri pe bursă finalizarea procedurii de retragere a minoritarilor din acţionariat ca urmare a delistării de pe piaţa RASDAQ. Compania a plătit circa 611.000 de lei pentru răscumpărarea acţiunilor proprii de la 16 acţionari ce deţineau un pachet cumulat de 33.767 titluri SCTO.

Preţul de răscumpărare a fost de 18,12 lei/titlu, evaluând astfel întreaga companie la 21,7 milioane de lei. La cea mai recentă cotaţie din piaţă, de 10 lei/titlu din 16 iulie, compania era evaluată la 12,1 milioane de lei. Socot execută lucrări de construcţii hidrotehnice, inclusiv diguri, baraje, alimentări cu apă şi staţii de tratare a apelor uzate, iar piaţa de desfacere pentru produsele şi serviciile oferite este Transilvania. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 35 milioane de lei, de trei ori mai mare decât cea obţinută în anul anterior. Profitul net s-a cifrat la 640.000 de lei, în creştere faţă de anul 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO