Burse - Fonduri mutuale

Softbinator, cifră de afaceri de 19 milioane de lei în 2021, în creştere cu 55%, şi profit net de 3,3 milioane de lei, plus 27%

Softbinator, cifră de afaceri de 19 milioane de lei în...

Autor: Eduard Ivanovici

11.02.2022, 18:44 266

Softbinator Technologies (CODE), companie românească de dezvoltare de software specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea de produse inovative pe piaţă, a raportat la nivel consolidat pentru 2021 o cifră de afaceri de 19,1 milioane de lei, în creştere cu 55,3% faţă de anul trecut, şi un profit net de 3,3 milioane de lei, plus 27%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar preliminar, publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei.

„În 2021 am fost extrem de activi în lărgirea expertizei noastre şi a portofoliului de clienţi prin achiziţionarea de participaţii în companii de tehnologie, precum TechMind, Ixperi, WiseUp şi Crave. Anul trecut am dublat numărul de clienţi recurenţi, am intensificat vânzările în SUA, Israel şi Europa de Vest, cele mai importante pieţe în care activăm. Astfel, la patru ani de la lansarea companiei, am înregistrat o creştere accelerată în fiecare an, încununată prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti”, spune Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator.

La nivel individual, veniturile Softbinator au crescut cu 34% şi au ajuns la 16,7 milioane de lei, cu aproximativ 0,5 milioane de lei peste bugetul prezentat de societate în memorandumul de listare. Principala contribuţie la cifra de afaceri netă este reprezentată de dezvoltarea de software personalizat, 14,5 milioane de lei în 2021.

Restul veniturilor au venit din servicii conexe, precum training-ul în tehnologie, servicii de consultanţă software, vânzare SMS şi servicii BPO.

Softbinator Technologies va deschide în acest an un birou în Silicon Valley, SUA şi îşi va consolida parteneriatele pe piaţa din Israel, unde domeniul tehnologiei a depăşit deja pragul de 20% contribuţie la PIB. Pe piaţa israeliană se găsesc mai multe companii de tip „unicorn” şi de tehnologie listate pe bursa din SUA decât în toată Europa de Vest la un loc. Totodată, compania va continua să activeze şi în zona de M&A şi vizează realizarea a două tranzacţii de acest tip, reiese din raportul preliminar.

Începând cu 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, prin care urmăreşte să atragă venituri care să reprezinte cel puţin 10% din cifra de afaceri din soluţii blockchain. Compania vizează să fie printre primii furnizori de blockchain care acceptă plata cu aşa-numitele „stable coins”.

Acţiunile CODE – listate din 17 decembrie 2021 pe piaţa AeRO a bursei locale – au scăzut cu 3,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii totale de 930.000 de lei. Valoarea de piaţă ajunge la circa 75 de milioane de lei.

Acţionariatul este format din Daniel Ilinca (46,3%), alţi acţionari (34,8%) şi Bittnet Systems (18,9%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO