Burse - Fonduri mutuale

Sondaj BVBescu: Banca Transilvania a fost în luna august cea mai atractivă acţiune de la BVB în opinia investitorilor individuali, revenind pe primul loc, urmată de Nuclearelectrica şi OMV Petrom

Sondaj BVBescu: Banca Transilvania a fost în luna august...

Autor: Roxana Rosu

25.08.2022, 17:02 1080

Banca Transilvania a fost în luna august cea mai atractivă acţiune de la BVB în opinia investitorilor individuali, revenind pe primul loc în sondajul realizat de platforma BVBescu, după ce în ediţia din mai fusese înlocuită de Teraplast.

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursă şi este realizat pe baza unui chestionar completat de către investitorii individuali.

În august, 70% dintre participanţii la sondaj au votat acţiunea BT. Nuclearelectrica a urcat  pentru prima data pe pozitia a 2-a în cei aproape 2 ani de când este realizat clasamentul, obţinand un procent de 65% dintre voturi. Podiumul este completat de OMV Petrom, care câştig o poziţie, de pe locul 4 pe care îl ocupa editia trecută.

În schimb Teraplast, societate care a dominat clasamentul în ultimul an, coboară trei poziţii, ajungând pe locul 4.

One United Properties reintră in Top 10, in timp ce Arobs Transilvania Software coboară trei locuri pana pe 13.

O altă companie de energie, Romgaz, continua să câştige atenţia investitorilor şi urcă o poziţie, pe locul 8, în timp ce Conpet are parte de o crestere semnificativa, urcand nouă locuri şi intrand in Top 20, pe locul 17.

Transgaz rămâne si ea in Top 20, ocupand locul 19, in timp ce Transelectrica coboara două pozitii până pe locul 30.

Desi fost afectata de cresterea pretului energiei electrice, fapt care a dus la publicarea unor rezultate financiare mai slabe pentru primele 6 luni din 2022, societatea Electrica continua sa castige atentia investitorilor de retail, reusind o urcare de patru pozitii in luna august, de pe locul 17 pe 13.

Simtel Team, societate care activeaza in domeniul energiei verzi, ramane la jumatatea clasamentului, coborand trei pozitii pana pe locul 25.

În cee ace priveşte companiile listate pe piaţa AeRO, 14 firme se afla in Top 40, la fel ca in luna mai, insa, pentru prima data, nici una nu se mai afla in Top 10.

Agroland Business Systems este societatea listata pe Piata AeRO cel mai bine situata in clasament, pastrand locul 11 ocupat la editia trecută. Urmeaza Norfert S.A pe locul 12, Arobs Transilvania si Safetech Innovations S.A., pe 14, respectiv 15. In Top 30 se mai afla IHunt Technologies Import - Export S.A. (22), Simtel Team S.A. (25), DN Agrar (26), Holde Agri Invest S.A. (28) si Agroland Agribusiness S.A. (29).

Cele 5 SIF-uri raman in continuare in subsolul clasamentului, nici una dintre aceste nu a reusit sa ajunga intre primele 50 de pozitii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO