Burse - Fonduri mutuale

Sondaj ZF în rândul a 5.500 de cititori: de ce au nevoie românii pentru a investi la Bursa de la Bucureşti

Finanţe personale

Sondaj ZF în rândul a 5.500 de cititori: de ce au...

Autor: Liviu Popescu

09.05.2019, 00:07 258

Aproape o treime din cititorii Ziarului Financiar care au participat la un sondaj online despre investiţiile la bursă consideră că un câştig salarial mai mare i-ar face să investească la bursa de la Bucureşti. Alţi 30,8% susţin că simplificarea procedurilor şi a documentelor necesare deschiderii unui cont de tranzacţionare i-ar convinge să facă pasul în ringul bursier. La sondajul online au participat peste 5.500 de persoane.

Pe de altă parte, o pondere de 16% dintre respondenţi consideră că este nevoie de o mai bună promovare a instru­mentelor bursiere din partea operatorului pieţei de capital, în timp ce 22% identifică alte motive decât cele men­ţionate mai sus cu privire la investiţiile la bursa românească.

„Este cert că autorităţile de reglementare ale pieţei de ca­pital, cât şi cele fiscale ar putea ajuta investitorii şi bursa sim­pli­ficând formalităţile legate de investiţiile la bursă, inclusiv deschiderea conturilor de tranzacţionare 100% online, aşa cum este posibil în acest moment în cazul conturilor bancare“, spune Luca Nicolae, analist de investiţii la Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO