Burse - Fonduri mutuale

Sorin-Valeriu Naş a fost îndepărtat de la conducerea producătorului clujean de lactate Bonas de către Consiliul de Administraţie. Funcţia, preluată de cofondatorul Vasile Naş

Sorin-Valeriu Naş a fost îndepărtat de la conducerea...

Autor: Eduard Ivanovici

20.07.2022, 00:00 1917

Producătorul de lactate Bonas Import-Export (simbol bursier BONA) şi-a informat investitorii cu privire la încetarea mandatului de director general al lui Sorin-Valeriu Naş. Totodată, compania a anunţat că, în urma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 14 iulie 2022, funcţia de director general va fi preluată timp de un an de Vasile Naş, cofondator şi preşedinte al CA, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti, unde sunt citate prevederile art. 137^1 şi art. 152 din Legea nr. 31/1990.

Decizia vine în contextul în care mandatul lui Sorin-Valeriu Naş avea o durată de doi ani, fostul director general părăsind funcţia cu un an înainte de termenul propriu-zis de expirare, ceea ce înseamnă că acesta a fost demis de către Consiliul de Administraţie.

Listate pe piaţa AeRO a BVB, acţiunile BONA s-au depreciat cu 14,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii totale de 2,6 milioane de lei. Cu o capitalizare de 14,5 milioane de lei, societatea este controlată în proporţie de 25% de Vasile Naş, restul revenind altor acţionari, conform datelor BVB.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO