Burse - Fonduri mutuale

Soros iese de la UiPath. Miliardarul avea o investiţie de 4 mil. dolari la unicornul românesc

George Soros

George Soros

Autor: Liviu Popescu

21.02.2022, 19:30 2536

♦ Soros a vândut la o companie producătoare de software de automatizare şi a cumpărat la una de electromobilitate ♦ Plasamentul la UiPath a fost de scurtă durată: intrare şi ieşire în doar câteva luni.

Celebrul investitor miliardar George Soros, 92 de ani, cu o avere estimată de publicaţia americană Forbes la aproximativ 9 miliarde de dolari, a vândut în ultimele luni din 2021 acţiunile pe care le avea la producătorul de software de automatizare UiPath (PATH), prima companie din România care se listează pe cdea mai dură piaţa de capital din lume, cea de la New York. Astfel, potrivit raportărilor publicate recent de „ASF-ul” din SUA, la finalul lui 2021 Soros nu mai figura cu cele 60.000 de acţiuni pe care le avea în vară la UiPath, respectiv o investiţie de 4,1 mil. dolari, ceea ce înseamnă că în al doilea semestru al anului miliardul a lichidat poziţia la compania condusă de matematicianul Daniel Dines. 

La iunie 2021 UiPath avea un preţ de 68 de dolari pe acţiune (35 mld. dolari capitalizare), la septembrie 2021 de 53 dolari (27 mld. dolari capitalizare), la final de 2021 de 43 de dolari pentru ca ieri acţiunile să se tranzacţioneze la 38 dolari (19,9 mld. dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO