Burse - Fonduri mutuale

„Spa“-ul SIF-urilor şi-a înjumătăţit pierderile

„Spa“-ul SIF-urilor şi-a înjumătăţit pierderile

Autor: Roxana Pricop

23.11.2015, 00:04 262

Compania de turism balnear Tuşnad SA (TSND), controlată de două dintre SIF-uri, a încheiat primele nouă luni ale anului cu pierderi de circa 900.000 de lei, de două ori mai mici decât cele raportate în acelaşi interval al anului trecut.

Încasările companiei au urcat cu 17%, până la 5,5 mi­lioane de lei în primele trei trimestre, iar cheltuielile s-au redus cu circa 3%, până la 6,5 milioane de lei.

Tuşnad SA are capital integral românesc, având ca acţionar majoritar SIF Transilvania (SIF 3) ce deţine un pachet de 80% din capital. SIF Oltenia (SIF5) deţine un pachet de 11,7% din capital.

Parteneriatul cu Casa Naţională de Pensii Publice reprezintă circa 60% din cifra de afaceri a companiei, în valoare de 5,5 milioane de lei în primele nouă luni ale acestui an.

Conducerea companiei a declarat la începutul anului că intenţionează să atragă finanţări de 2-3 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea Hotelului Tuşnad, cu 216 locuri de cazare clasificate la două şi trei stele.

Compania, listată pe sistemul alternativ de tran­zacţionare AeRO, are o capitalizare bursieră de 9 milioane de lei. Acţiunile Tuşnad SA sunt puţin lichide, cu o medie zilnică a tranzacţiilor de 1.700 de lei în ultima lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO