Burse - Fonduri mutuale

Speranţe de recuperare a cererii: ţiţeiul s-a scumpit cu 46,5% în doar două săptămâni. Marţi, ţiţeiul Brent a scăzut cu peste 5%, iar Petrom s-a apreciat cu 1,25%

Speranţe de recuperare a cererii: ţiţeiul s-a scumpit...

Autor: Tibi Oprea

07.05.2020, 12:00 973

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru piaţa europeană, a înregistrat la Londra o creştere de 46,5% în perioada 22 aprilie-05 mai, până la 30,97 de dolari pe baril, ceea ce înseamnă că speranţele unei recuperări a cererii pe fondul ri­dicării restricţiilor impuse în lupta îm­potriva pandemiei de COVID-19 au ani­mat piaţa petrolului antrenând o creş­tere de peste 10 dolari la cotaţia aces­tuia, potrivit calculelor realizate de ZF.

Spre comparaţie, acţiunile OMV Petrom (SNP), a căror dinamică este direct influenţată de evoluţia barilului de petrol Brent, au avut un avans de 7% în perioada menţionată, arată calculele ZF.

În şedinţa de tranzacţionare de marţi, Brent a scăzut la Londra cu peste 5%, dar OMV Petrom s-a apreciat la Bucureşti cu 1,25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO