Burse - Fonduri mutuale

Sphera deschide două noi restaurante: un Pizza Hut în Bucureşti şi un KFC în Călăraşi

Sphera deschide două noi restaurante: un Pizza Hut în...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2022, 15:35 234

Sphera Franchise Group (SFG), administrator în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut, Taco Bell,  îşi extinde reţeaua cu două noi restaurante, un Pizza Hut în Bucureşti şi un KFC în Călăraşi.

Noul restaurant Pizza Hut Delivery a fost deschis în Centrul Comercial Militari Shopping pe 19 ianuarie, fiind o locaţie de tip Fast Casual Delivery, a 3-a unitate de acest fel din Grup si a 20-a unitate de livrări din România.

Noul restaurant KFC a fost deschis in centrul comercial Catex din Călăraşi, tot pe 19 ianuarie. Locatia este una de tip Drive Thru, fiind al 93-lea restaurant KFC din Romania.

Sphera Franchise Group operează 170 restaurante, dintre care 93 de restaurante KFC în România, 2 în Republica Moldova şi 20 în Italia, precum şi 42 de restaurante Pizza Hut şi 13 Taco Bell în Romania. Dintre cele 42 de restaurante Pizza Hut, 21 de locaţii sunt de tip dine-in, 20 sunt Pizza Hut Delivery şi 1 este Pizza Hut Express. 

Grupul a raportat în primele nouă luni ale anului trecut un profit de 28 mil. lei (excluzând impactul adoptării IFRS 16), faţă de pierderea netă de 4,7 mil. lei înregistrată în perioada similară din 2020, în timp ce vânzările în restaurante s-au cifrat la 728,7 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 45%.

Vânzările CFF (Taco Bell) au crescut cu 75%, USFN Moldova (KFC Moldova) cu 54%, USFN România (KFC România) cu 48%, USFN Italia (KFC Italia) cu 36% şi ARS (Pizza Hut) cu 25%.

Grupul este deţinut de Tatika Investments Cipru, cu 28,2%, şi Wellkept Group Bucureşti, cu  16,3%, ambele controlate de Radu Dimofte, în timp ce Computerland Romania, controlată de Nicolae Badea, are cu 20,5% din acţiuni.



 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO